13. De keuken van Hue

1 augustus 2019 - Hue, Vietnam

We zitten ondertussen in de keizerlijke stad Hue en die staat ook bekend om zijn eetcultuur. De keizer verzamelde vroeger de beste koks om zich heen en die hebben hun stempel gedrukt op de lokale keuken. Wij willen daar graag kennis mee maken en zoeken een lokale ‘’Quan’’ restaurant op. Deze restaurants hebben nou niet het meest aantrekkelijke interieur maar het eten is goedkoop en vaak van voortreffelijke kwaliteit. We kiezen een menuutje en dan krijgen we wel zes gangen, nou ja gangen...  Je krijgt steeds kleine hapjes voorgeschoteld en we worden aan het werk gezet! Op onze tafel worden steeds allerlei gerechtjes neergezet. Bijvoorbeeld een rijstpannenkoek gevuld met garnalen, vlees, kokosnoot en tauge. Neem nu een vel rijstpapier en vul het met de sla en kruiden die op tafel staan, doe er een stuk gegrilld vlees en een stuk van de pannenkoek in en rol het op. De dipsauzen maken het geheel af. Heerlijk! En om de 5 minuten volgt er weer een nieuwe verrassing uit de keuken. Uit pure vreugde gebruiken we ook de bijgeleverde stokjes om alles binnen te krijgen. Het moet niet gekker worden. De loempiaatjes die ze brengen zijn warm en knapperig en die eten we wel gewoon met onze Nederlandse klavieren. We zijn zo een uur onder de pannen bij Quan.  M wil morgen weer.

Foto’s

4 Reacties

  1. Evelien:
    1 augustus 2019
    Heerlijk, niks lekkerder dan streetfood als het kan.
  2. Lida:
    1 augustus 2019
    Mmmmm je mag voor mij reserveren ! Het is ook smullen van jullie reisverhalen !
  3. KM:
    2 augustus 2019
    Het is hier smikkelen en smullen van het kleurrijke voedsel. We weten overigens lang niet altijd wat het precies is... Misschien ook wel beter...
  4. FC:
    3 augustus 2019
    Smikkelen en smullen!